Skötsel

Tvätta händerna innan och efter att du hanterar din kateter. Tvätta underlivet med tvål och vatten varje dag, gärna med intimtvål som är skonsam för slemhinnorna.
I offentliga miljöer använder många handsprit i stället för handtvätt vid kateterisering.

Skötsel

Tvätta händerna innan och efter att du hanterar din kateter, ventil eller urinpåse. Tvätta underlivet med tvål och vatten varje dag, gärna med intimtvål som är skonsam för slemhinnorna. Tvätta också den del av katetern som är nära urinrörsmynningen. Är du man behöver området under förhuden göras rent, där samlas sekret från urinröret. Kom ihåg att föra fram förhuden igen, annars kan det bli en smärtsam svullnad. Det går bra att duscha med din kateter.

Skötsel

Tvätta händerna innan och efter att du hanterar din kateter, ventil eller urinpåse. Tvätta huden runt katetern minst ett par gånger i veckan. Tvätta också den del av katetern som är närmast ingångshålet. Där kan det samlas en del sekret. För att suga upp sekretet och skydda kläderna kan du använda en kompress eller förband som byts vid behov. Det går bra att duscha med din kateter.